Nieuws

Nieuwe regels voor WGA-stelsel per 01-01-2017

Dokter WGA Flex

Per 01-01-2017 worden de WGA-flex en de WGA-vast samengevoegd. Bent u met uw bedrijf momenteel eigenrisicodrager voor het WGA vaste gedeelte, dan moet u actie ondernemen. Onderneemt u geen actie dan zult u met uw onderneming automatisch teruggaan naar het UWV per 01-01-2017. U bent dan tevens verplicht om gedurende 3 jaar bij het UWV te blijven.

Wat verandert er allemaal?

Naast de samenvoeging zal voor met name grote en middelgrote werkgevers zal de premie bij een overstap naar het UWV bepaald worden op een marktconforme ( veelal hogere ) WGA premie. Andersom is het als deze ondernemingen naar een verzekeraar overstappen zij de risico’s bij het UWV vanaf 01-01-2017 achterlaten. Dit heet dan: geen “staartlasten” hebben.

Ook de Wet BeZaVa (Beperking Ziekteverzuim Arbeidsongeschiktheid Vangnetters) heeft nu aandacht nodig. Als werkgever bent u financieel verantwoordelijk voor arbeidsongeschiktheid van tijdelijk personeel na afloop van hun contract en ziek uit dienst gaan.

Waarom actie ?

Omdat per 1-1-2017 de nieuwe wettelijke regels in werking treden en u voor een periode van 12 jaar financieel verantwoordelijk bent voor een arbeidsongeschikte medewerker is het nu de tijd om na te gaan wat voor u de beste oplossing is. Let op: regel het wel voor 1 oktober 2016.

Onderneem actie: Het is zo 1 oktober 2016!

Met andere woorden:

Kiest u voor een flexibele verzekeringsoplossing of gaat/blijft u premies betalen aan het UWV/Belastingdienst. Maak met ons een afspraak en wij informeren u verder.

Deel dit bericht :
Geschreven door Ronald Schieving
Ik ben partner bij Zuiderhuis Nijmegen. Na een periode van 20 jaar in loondienst als MKB adviseur Zakelijke Verzekeringen gewerkt te hebben, ben ik in 2005 zelfstandig ondernemer geworden. Mijn specialisme : verzekeringen voor het Midden en Klein Bedrijf en pensioenregelingen voor de DGA, ZZP-er en werknemers.
Related Posts